top of page
GRN Products

Què és la transitabilitat d'un suport i per què és important?

El concepte de transitabilitat al món de la pintura fa referència a la resistència que tenen les superfícies un cop pintades davant de possibles ratllades, desgast o deformacions causades per l’ús que li donem a l’espai: pes dels mobles que hi ha, marques de rodes o inclús les nostres pròpies passes amb sabates. Segons la pintura que utilitzem, donarem més transitabilitat o menys a la superfície, és a dir, podrem transitar més tranquil·lament o menys per sobre d’ella sense patir perquè es desgasti.


Al sector de la pintura utilitzem aquest adjectiu a diari per valorar la qualitat de cada pintura segons la resistència que presenta a la transitabilitat. Una pintura que es veurà danyada o desgastada al poc temps d’haver-se aplicat, no ens donarà un bon resultat ni acabat: voldrà dir que no té massa capacitat de transitabilitat.

Abans de pintar qualsevol superfície és indispensable fer la pregunta estrella: com de transitable és aquesta superfície? Això ens donarà la base per començar a treballar i buscar el producte que millor encaixi. Necessitem saber si la zona a pintar tindrà molta activitat o no, per valorar quina resistència necessita tenir la pintura.


Què fa que una pintura sigui més resistent a la transitabilitat que una altra?

Valorar si estem davant d’una pintura transitable o no dependrà de les resines que la composin. Resines com el poliuretà i l’epoxi donen molta transitabilitat al producte. Com més poliuretà contingui la pintura, més garantia de transitabilitat tindrem. Un exemple de pintura que no és gens compatible amb la transitabilitat és la pintura de cautxú. Per això, a l’hora d’impermeabilitzar una terrassa que, generalment, és una superfície on volem mantenir-hi activitat constant, ens interessa molt més utilitzar un producte de la línia d’impermeabilitzants GRN fets a base de resines de poliuretà que dona tranquil·litat absoluta en referència a la transitabilitat.


Un altre cas on és vital conèixer la transitabilitat que tindrà el suport és a l'hora de treballar paviments industrials: no rebrà el mateix pes i fregada un terra per on només hi transiten persones que un que està exposat a rodes de toros mecànics, pes d'estanteries industrials, etc.

Comments


bottom of page